Iodé
Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.
Dit vertaalt zich in twee verschillende menu’s: Puur Zilte & Puur Vegetarisch.
Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu en onze à la carte. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.
Dit vertaalt zich enerzijds in Prikkelend & Puur Zilte, anderzijds in onze à la carte. Prikkelend Zilte wordt uitsluitend voor lunch geserveerd als kortere variant op ons Puur Zilte menu met de meest geprefereerde producten van onze Chef.
À la carte serveren wij voor lunch & diner met een starter en hoofdgerecht. Hier staat het hoofdproduct centraal. Op vrijdagavond en feestdagen serveren wij enkel ons Puur Zilte of Puur Vegetarisch menu.
Prikkelend Zilte
Coquille
aardpeer – kalf – eekhoorntjesbrood – Buddha’s hand
Zeeduivel
inktvis – aubergine – X.O. – kapperblad
Zwezerik
kreeft – ratte aardappel – zwarte curry – bouillabaisse
Racan duif
zonnebloempit – kaki – boerenkoolspruit – pithivier
Fountainebleau
vijg – chartreuse – pistache – kataifi
€ 210
Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.
Prikkelend Vegetarisch
Eekhoorntjesbrood
aardpeer – spitskool – jeneverbes – ponzu
Artisjok
prei – verse geitenkaas – ravioli – pistache
Périgord truffel
zilverui – zwarte knoflook – paprika – verjus
Witloof
knolselder – gort – spruit – zuurbes
Fontainebleau
vijg – chartreuse – pistache – kataifi
€ 210
Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.
Puur Zilte
Dorade
carabinero – radijs – sakura – mierikswortel
Imperial Heritage Caviar
tonijn – kumquat – zee-egel – Cevenne ui
Zonnevis
charcuterie de mer – labneh – witte boon – zuurbes
Mossel
artisjok – walnoot – goudbes – jus “Celtique”
Coquille
aardpeer – gevogelte lever – hand of Buddha – Alba truffel
Hazenrug
vegetable candy – boudin noir – cèpes – radicchio
Peer
pecan – citrus – agastache – zoethout
Caramelia
sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel
Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)
Acht bereidingen – 340 euro
Puur Vegetarisch
Radijs
kombu – umeboshi – sakura – mierikswortel
Akita Tonburi
pompoen – kumquat – Cevenne ui – gember
Witte boon
labneh – aubergine – beignet – zuurbes
Artisjok
walnoot – goudbes – spitskool – jus “Celtique”
Aardpeer
hand of Buddha – Alba truffel – vin jaune – prei
Witloof
vegetable candy – pijnboompit – Gruyère AOP – eekhoorntjesbrood
Peer
pecan – citrus – agastache – zoethout
Caramelia
sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel
Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)
Acht bereidingen – 340 euro
À la carte
Voorgerecht
Imperial Heritage Caviar Oscietra
Kreeft
Kingkrab
Langoustine
Hoofdgerecht
Tarbot
Dorade
Duif
Zwezerik
Dessert
Ananas
Bittere chocolade
Peer
Roos
Wij vragen om per tafel te kiezen voor dezelfde formule.
Vanaf 6 personen vernemen wij graag uw menukeuze voor de middag op voorhand.
Vermelde prijzen, geldig tot december 2024, zijn incl. dienst en btw.
Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Wij werken met dagverse producten, hierdoor kan het menu in het restaurant afwijken van bovenstaande.
Zilte experience
Wij verwelkomen u graag in de inkomhal van het MAS waar onze onthaalmedewerkers u begeleiden naar de 9de verdieping van het museum waar het restaurant gelegen is. Daar wordt u ontvangen in onze lounge voor het aperitief met zicht op de kitchenette waar onze keukenbrigade de eerste amuses afwerkt.
Wij begeleiden u nadien aan tafel om te starten met het gekozen menu. Van aperitief tot koffie neemt deze drie tot vier uur in beslag. Zo kunnen wij u de volledige, unieke ervaring meegeven.
Onze sommelier Aaron Moeraert werkt graag volgens uw persoonlijke voorkeur. Zodoende verrast hij u met wijnen per glas in plaats van een vooruit geschreven formule. Aaron stelt graag een gevarieerde selectie per glas voor, dit in verschillende stijlen en prijsklassen, startend vanaf 14 euro per glas.
Wij nodigen u na de maaltijd graag uit in onze lounge om na te genieten van een koffie of digestief. Om u elke dag opnieuw in optima forma te kunnen ontvangen, ronden wij graag respectievelijk af om 17h en 00h30.
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
België
t +32(0)3 283 40 40
e info@zilte.be
Lunch open 12u00 – 13u00
gesloten 17u00
Diner open 19u00 – 20u30
gesloten 00u30
Gesloten zaterdag & zondag