Iodé

Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Dit vertaalt zich in twee verschillende menu’s: Puur Zilte & Puur Vegetarisch.

Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu en onze à la carte. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Dit vertaalt zich enerzijds in Prikkelend & Puur Zilte, anderzijds in onze à la carte. Prikkelend Zilte wordt uitsluitend voor lunch geserveerd als kortere variant op ons Puur Zilte menu met de meest geprefereerde producten van onze Chef.

À la carte serveren wij voor lunch & diner met een starter en hoofdgerecht. Hier staat het hoofdproduct centraal. Op vrijdagavond en feestdagen serveren wij enkel ons Puur Zilte of Puur Vegetarisch menu.

Prikkelend Zilte

Coquille

aardpeer – kalf – eekhoorntjesbrood – Buddha’s hand

Zeeduivel

inktvis – aubergine – X.O. – kapperblad

Zwezerik

kreeft – ratte aardappel – zwarte curry – bouillabaisse

Racan duif

zonnebloempit – kaki – boerenkoolspruit – pithivier

Fountainebleau

vijg – chartreuse – pistache – kataifi

€ 210

Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.

Prikkelend Vegetarisch

Eekhoorntjesbrood

aardpeer – spitskool – jeneverbes – ponzu

Artisjok

prei – verse geitenkaas – ravioli – pistache

Périgord truffel

zilverui – zwarte knoflook – paprika – verjus

Witloof

knolselder – gort – spruit – zuurbes

Fontainebleau

vijg – chartreuse – pistache – kataifi

€ 210

Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.

Puur Zilte

Dorade

carabinero – radijs – sakura – mierikswortel

Imperial Heritage Caviar

tonijn – kumquat – zee-egel – Cevenne ui

Zonnevis

charcuterie de mer – labneh – witte boon – zuurbes

Mossel

artisjok – walnoot – goudbes – jus “Celtique”

Coquille

aardpeer – gevogelte lever – hand of Buddha – Alba truffel

Hazenrug

vegetable candy – boudin noir – cèpes – radicchio

Peer

pecan – citrus – agastache – zoethout

Caramelia

sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel

Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)

          Acht bereidingen – 340 euro

Puur Vegetarisch

Radijs

kombu – umeboshi – sakura – mierikswortel

Akita Tonburi
pompoen – kumquat – Cevenne ui – gember

Witte boon

labneh – aubergine – beignet – zuurbes

Artisjok

walnoot – goudbes – spitskool – jus “Celtique”

Aardpeer

hand of Buddha – Alba truffel – vin jaune – prei

Witloof

vegetable candy – pijnboompit – Gruyère AOP – eekhoorntjesbrood

Peer

pecan – citrus – agastache – zoethout

Caramelia

sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel

Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)

          Acht bereidingen – 340 euro

À la carte

Voorgerecht

Imperial Heritage Caviar Oscietra

Roscoff ui – inktvis – kombu – toro

Kreeft

duindoornbes – koolraap – paprika – X.O.

Kingkrab

truffel – daslook – varkenspoot – chawanmushi

Langoustine

zee-egel – venkel – mandarijn miso – palmhart

Hoofdgerecht

Tarbot

pil pil – engawa – sucrine – noordzeekrab

Dorade

schelpjes – artisjok – courgette – brandade

Duif

maïs – dadel – zilverui – gerst

Zwezerik

kreeft – prei – pijnboompit – gefermenteerde ananas

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Wij vragen om per tafel te kiezen voor dezelfde formule.
Vanaf 6 personen vernemen wij graag uw menukeuze voor de middag op voorhand.
Vermelde prijzen, geldig tot december 2024, zijn incl. dienst en btw.
Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Wij werken met dagverse producten, hierdoor kan het menu in het restaurant afwijken van bovenstaande.

Zilte experience

Wij verwelkomen u graag in de inkomhal van het MAS waar onze onthaalmedewerkers u begeleiden naar de 9de verdieping van het museum waar het restaurant gelegen is. Daar wordt u ontvangen in onze lounge voor het aperitief met zicht op de kitchenette waar onze keukenbrigade de eerste amuses afwerkt.

Wij begeleiden u nadien aan tafel om te starten met het gekozen menu. Van aperitief tot koffie neemt deze drie tot vier uur in beslag. Zo kunnen wij u de volledige, unieke ervaring meegeven.

Onze sommelier Aaron Moeraert werkt graag volgens uw persoonlijke voorkeur. Zodoende verrast hij u met wijnen per glas in plaats van een vooruit geschreven formule. Aaron stelt graag een gevarieerde selectie per glas voor, dit in verschillende stijlen en prijsklassen, startend vanaf 14 euro per glas.

Wij nodigen u na de maaltijd graag uit in onze lounge om na te genieten van een koffie of digestief. Om u elke dag opnieuw in optima forma te kunnen ontvangen, ronden wij graag respectievelijk af om 17h en 00h30.

ZLT-oyster-gold

Laat ons uw zintuigen prikkelen