Exquis
Four Hands Experiences
Chef Viki Geunes en zijn team werken samen met gerenommeerde internationale sterrenchefs en toonaangevende wijnhuizen.
Concept
Onder de naam “Exquis” presenteert de Zilte familie op verschillende momenten in het jaar unieke culinaire ervaringen, waarbij we samenwerken met zowel internationale sterrenchefs als toonaangevende wijnhuizen.
“Exquis” brengt culinaire grootmeesters en wijnmakers samen met onze Chef en zijn team voor een reeks unieke evenementen.
Kalender
Tijdens dit exclusieve evenement serveren we een 7-gangenmenu, waarbij elke gang wordt begeleid door een selectie van de beste champagnes van Bollinger.
De complexe en volle smaak van deze champagnes, vormt een prachtige basis voor deze culinaire ervaring.
Als afsluiter, Château d’Yquem, een fantastische Sauternes die bekend staat om zijn uitzonderlijke zoetheid en complexiteit. Dit dessertwijnhuis uit de Sauternes regio in Bordeaux produceert al eeuwenlang wijnen van wereldklasse.
Dominique Crenn is een gerenommeerde Frans-Amerikaanse chef-kok en restaurateur.
Onze sommelier, Aaron Moeraert, is verheugd om zijn persoonlijke samenwerking aan te kondigen met Arnaud Ente van Domaine Arnaud Ente in Meursault, één van de toonaangevende referenties in de Bourgogne-regio. Arnaud Ente zelf zal aanwezig zijn tijdens het evenement, wat een unieke kans biedt om de wijnmaker te ontmoeten en meer te weten te komen over de geselecteerde wijnen. Deze wijnen, geserveerd naast ons Exquis-menu, weerspiegelen de unieke stijl van het domein: een combinatie van traditie en moderne technieken.
Menu
Steeds beschikbaar voor lunch en diner **.
Exquis menu
Inclusief aperitief, geselecteerde wijnen, water en koffie.
Apero
Bollinger Rosé double magnum
Kreeft
Bloemkool – duindoornbes – boekweit – gerookte snoekkuit
Bollinger PN TX 17 magnum
Imperial Heritage Kaviaar
Tonijn – kabocha – sansho – kumquat
Bollinger PN 19 magnum
Langoustine
Inktvis lardo stijl – aubergine beignet – labneh
Bollinger LGA 2014 magnum & Bollinger LGA 2015 magnum
Coquille
Truffel – aardpeer – gevogelte lever – Vin Jaune
Bollinger RD 1999 magnum
Tarbot
Relish van ‘Pertuis’ asperges – zeekraal – Celtic jus – schaaldieren
Bollinger Vintage B’13 Blanc de Noirs
Peer
Pecan – citrus – agastache – zoethout
Chateau d’Yquem 2018 magnum
Caramelia
Mango – passievrucht – honing – dennennaald
Chateau d’Yquem 2018 magnum
Vanwege de complexiteit van het menu is het niet altijd mogelijk om rekening te houden met allergieën en dieetwensen. U kunt specifieke verzoeken vermelden bij het maken van een reservering. Wij nemen dan contact met u op om deze verder te bespreken.
Praktisch
Wij raden aan om te parkeren bij
– Q-Park Godefriduskaai, Zeevaartstraat 11, 2000 Antwerpen (dichtsbijzijnde parking) of
– Parking Rijnkaai, Rijnkaai 36, 2000 Antwerpen
– Parkeren in de omliggende straten is beperkt tot maximaal 3 uur.
Reserveren
Wij vragen u om via onderstaande knop een reservatie te maken voor uw gewenst Exquis moment bij Zilte.
Uw reservatie wordt definitief bevestigd na ontvangst van uw betaling via ons reserveringssysteem.
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
België
t +32(0)3 283 40 40
e info@zilte.be
Lunch open 12u00 – 13u00
gesloten 17u00
Diner open 19u00 – 20u30
gesloten 00u30
Gesloten zaterdag & zondag
Het officiële Instagram-account van Restaurant Zilte*** is gecompromitteerd.
We werken er momenteel aan om het probleem op te lossen.
Let in de tussentijd niet op verdachte berichten of posts.
Voor geverifieerde updates,
nodigen wij u vriendelijk uit om de communicatie via onze website en teamaccounts te volgen.
Hartelijk dank voor uw begrip.