Exquis
Four Hands Experiences
Chef Viki Geunes en zijn team werken samen met gerenommeerde internationale sterrenchefs en toonaangevende wijnhuizen.
Concept
Onder de naam “Exquis” presenteert de Zilte familie op verschillende momenten in het jaar unieke culinaire ervaringen, waarbij we samenwerken met zowel internationale sterrenchefs als toonaangevende wijnhuizen.
“Exquis” brengt culinaire grootmeesters en wijnmakers samen met onze Chef en zijn team voor een reeks unieke evenementen.
Kalender
Met genoegen informeren wij u over het nieuwste Exquis four-hands event waarbij onze eigen chef Viki Geunes*** de uitzonderlijk getalenteerde chef Erik Sven Renaa*** van restaurant RE-NAA (Noorwegen) zal verwelkomen.
Tijdens een speciale diner- en lunchservice zullen deze twee culinaire meesters samenwerken aan een onvergetelijk 8-gangenmenu met amuses, perfect aangevuld met verfijnde wijnarrangementen. Beide chefs brengen hun unieke, kenmerkende stijlen en innovatieve technieken in.
Chef Erik Sven Renaa, een ware pionier in de Noorse culinaire wereld, is de drijvende kracht achter RE-NAA in Stavanger. Zijn kookstijl is diep geworteld in de puurheid van het lokale Noorse terroir, maar wordt verrijkt met subtiele wereldse en Japanse invloeden.
In 2024 ontving hij zijn derde Michelinster, waarmee RE-NAA het eerste restaurant buiten Oslo werd dat deze mijlpaal bereikte. Zijn toewijding aan lokale producenten en 100% lokale sourcing van Rogaland’s zeeën, fjorden, bossen en bergen, is duidelijk zichtbaar in zijn verfijnde en gedurfde gerechten. De filosofie “Perfection simplified” staat centraal in zijn werk.
Dominique Crenn is een gerenommeerde Frans-Amerikaanse chef-kok en restaurateur.
Onze sommelier, Aaron Moeraert, is verheugd om zijn persoonlijke samenwerking aan te kondigen met Arnaud Ente van Domaine Arnaud Ente in Meursault, één van de toonaangevende referenties in de Bourgogne-regio. Arnaud Ente zelf zal aanwezig zijn tijdens het evenement, wat een unieke kans biedt om de wijnmaker te ontmoeten en meer te weten te komen over de geselecteerde wijnen. Deze wijnen, geserveerd naast ons Exquis-menu, weerspiegelen de unieke stijl van het domein: een combinatie van traditie en moderne technieken.
Menu
Steeds beschikbaar voor lunch en diner **.
Exquis menu
Inclusief aperitief, geselecteerde wijnen, water en koffie.
Roggecracker – sprot – løyrom – azijngelei
Paella – scheermes – labneh – lavas
Krab tartelette – yuzu – gember – goudsbloem
Kwartelei – tonijn – noedels – radijs
Zee-egel
Garnalen – citroenverbena – onrijpe aardbeien
Langoustine
Gerookte paling – witlof – radicchio – hand of Buddha
Coquille
Pruimen glazuur – roos – sake – walnoot
Imperial Heritage Kaviaar
Schorseneren – kastanje – Iberico ravioli
Tarbot
Pompoen – gevogelte – eekhoorntjesbrood – zoetzuur sjalot
Rendier
Charcuterie jus – aardpeer – geglaceerd brood
Citrus
Jivera – bergamot – crispy brownie – Earl Grey
Koji-ijs
Dennenappel – venkel crumble
Apero
Bollinger Rosé double magnum
Kreeft
Bloemkool – duindoornbes – boekweit – gerookte snoekkuit
Bollinger PN TX 17 magnum
Imperial Heritage Kaviaar
Tonijn – kabocha – sansho – kumquat
Bollinger PN 19 magnum
Langoustine
Inktvis lardo stijl – aubergine beignet – labneh
Bollinger LGA 2014 magnum & Bollinger LGA 2015 magnum
Coquille
Truffel – aardpeer – gevogelte lever – Vin Jaune
Bollinger RD 1999 magnum
Tarbot
Relish van ‘Pertuis’ asperges – zeekraal – Celtic jus – schaaldieren
Bollinger Vintage B’13 Blanc de Noirs
Peer
Pecan – citrus – agastache – zoethout
Chateau d’Yquem 2018 magnum
Caramelia
Mango – passievrucht – honing – dennennaald
Chateau d’Yquem 2018 magnum
Vanwege de complexiteit van het menu is het mogelijk dat we niet altijd rekening kunnen houden met allergieën en dieetwensen. Voor specifieke verzoeken kunt u voorafgaand aan de reservering contact met ons opnemen. Wij nemen dan contact met u op om deze verder te bespreken.
Praktisch
Wij raden aan om te parkeren bij
– Q-Park Godefriduskaai, Zeevaartstraat 11, 2000 Antwerpen (dichtsbijzijnde parking) of
– Parking Rijnkaai, Rijnkaai 36, 2000 Antwerpen
– Parkeren in de omliggende straten is beperkt tot maximaal 3 uur.
Reserveren
Wij vragen u om via onderstaande knop een reservatie te maken voor uw gewenst Exquis moment bij Zilte.
Uw reservatie wordt definitief bevestigd na ontvangst van uw betaling via ons reserveringssysteem.
Kortere dagen, frisse nachten, de Schelde die glinstert onder een winterse hemel …
Dit seizoen nodigen wij u uit om een diepere, warmere kant van Zilte te ontdekken.
Van 12 november 2025 tot 29 januari 2026 serveren wij een speciaal 6-gangen Pure Winter Menu. Geïnspireerd door de rijkdom van het seizoen en samengesteld om comfort en verfijning te brengen in het winterse diner.
€ 270 per persoon | wijnarrangement € 115
Elke avond beschikbaar, behalve op vrijdag.