fbpx

Zilte

Volgens het seizoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze pure, culinaire totaalbeleving best vertaald wordt in een menu met verschillende gangen op het ritme van de seizoenen. Wij streven naar net dat betere om u als gast optimaal te laten genieten.

Zilte staat synoniem voor de smaak en de geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van het menu en de kaart. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Puur Lunch

Dagelijks wisselend, 
bestaande uit drie of vier bereidingen.

3 bereidingen € 79
4 bereidingen € 115

Puur Zilte

Noordzeekrab

snijboon – jalapeño – barilotto

Makreel

kumquat – ganzenlever – kombu

Imperial Heritage kaviaar

soubise – boekweit – hazelnoot

Zeebaars

inktvis – artisjok – courgette – amandel

Jonge Tarbot

varkenspoot – sla – vin jaune – wulken

Kwartel

furikake – kimchi – X.O.

Zomerree

abrikoos – raap – hennep – tamarinde

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanilla

7 – gangenmenu € 180
9 – gangenmenu € 225

Puur Vegetarisch

Avocado

gazpacho – snijboon – jalapeño – komkommer

Amandel

palmhart – roquette – pompelmoes – tomaat

Boon

barilotto – bosui – tuinkers

Wortel

gerookte paprika – spicy mango – duhka

Koolraap

granenbouillon – girolles – miso

Courgette

eidooier – nori – artisjok – escabeche
Bloemkool
warmoes – sesam – brocoletti – vin jaune

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanilla

7 – gangenmenu € 180
9 – gangenmenu € 225

À la carte

Vooraf

Langoustine

palmhart – tarama – artisjok

Imperial Heritage kaviaar

tonijn soubise – boekweit – makreel

Noordzeekrab

snijboon – gazpacho – barilotto- jalapeño

Paling

gelakt / gerookt – ganzenlever – spitskool – wasabi

Hoofd

Wagyu

kimchi – X.O. – ganzenlever
– geroosterde jonge prei – ramanas

Racan duif

tartelette champignons – boontjes – algenmosterd

Tarbot

wulken – vin jaune – sla – varkenspoot

Zeebaars

aubergine – tosazu – inktvis – zwarte knoflook

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Menu’s worden enkel per tafel geserveerd.
Vanaf 6 personen vragen wij u te opteren voor een menuformule.
Indien u de voorkeur geeft aan kaas in plaats van dessert rekenen we een supplement aan van € 15.
Vermelde prijzen zijn incl. dienst en btw. Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.

Zilte de keuken

Tendensen zijn er om af te tasten.

Het is belangrijk om met het hele team een identiteit te ontwikkelen voor Zilte en deze ook te behouden. Elke keer weer streven wij ernaar om voor onze gasten een uniek moment te creëren dat blijft hangen in hun culinaire herinneringen.

De warme, gastvrije sfeer in restaurant Zilte werkt ontzag en mysterie op. We dompelen u graag onder in onze totaalbeleving en nemen u mee op onze ontdekkingsreis met de skyline van Antwerpen als uniek decor.

Onze sommelier Aaron Moeraert zorgt voor dat perfecte glas als begeleiding bij elk gerecht. Hij bouwde aan een selectie waarmee hij u voorziet van wijn; zij het in contrast, als ondersteuning of juist in harmonie, maar steeds to the point.

ZLT-oyster-gold

Laat ons uw zintuigen prikkelen

Nieuwe veiligheidsmaatregelen

Beste gast,

Ondanks de nieuwe maatregelen die genomen zijn door Provincie Antwerpen hopen wij u nog steeds te mogen ontvangen in Zilte. Samen met ons team zorgen wij ervoor dat u zoals anders ten volle kan genieten van uw bezoek.

Een kleinere bubbel geeft ons de kans om de aandacht voor jullie als gast te vergroten en zo de pure Zilte ervaring enkel maar intenser te maken. Daarom stellen wij u graag ons vernieuwd ‘Puur Zilte’ zevengangenmenu voor dat wij tijdens het diner serveren. Uiteraard blijft onze lunch ook beschikbaar.

Noordzeekrab
snijboon  jalepeño   barilotto
Imperial Heritage kaviaar
soubise  boekweit  hazelnoot
Jonge kreeft
wortel – paprika  spicy mango  dukkah
Tarbot
varkenspoot  sla  vin jaune  wulken
Zomerree
abrikoos – raap  hennep  tamarinde
Ananas
amontillado  macadamia  tarte Russe
Bittere chocolade
kers  samba – vanille

Daarnaast willen wij als geen ander de maatregelen opvolgen om ieders gezondheid te beschermen. Daarom vragen wij u rekening te houden met onderstaande regels die vanaf, dinsdag 28 juli, van kracht zijn. Alleen samen kunnen we dit virus verslaan!

Nieuwe maatregelen
– Mondmaskers zijn verplicht te dragen bij aankomst in het MAS.
– Gelieve voor diner het aankomstuur van 19.00h zo goed mogelijk te respecteren zodat uw bezoek een unieke beleving blijft.
– Handen dienen ontsmet te worden bij binnenkomst in het MAS en alvorens u het restaurant betreedt. Dit geldt ook na elk toiletbezoek. Ontsmettingsmiddel is voorzien.
– Jassen en toebehoren dienen achtergelaten te worden aan de kapstok vooraan in het restaurant.
– Gelieve uw tafel zo min mogelijk te verlaten. Indien dit toch noodzakelijk is, dient u een mondmasker te dragen in het restaurant.
– Elke gast dient zijn of haar basisgegevens achter te laten in het restaurant. Gegevens worden enkel gebruikt in geval van nood door de overheid.
– Wij vragen u vriendelijk na het diner het restaurant te verlaten tegen 23.00 zodat u voldoende tijd heeft om veilig thuis te geraken.

Wij willen u allen van harte danken voor het begrip.

Stay safe en zorg goed voor elkaar.

Culinaire groeten,
Viviane Plaquet & Viki Geunes