fbpx

Zilte

Volgens het seizoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze pure, culinaire totaalbeleving best vertaald wordt in een menu met verschillende gangen op het ritme van de seizoenen. Wij streven naar net dat betere om u als gast optimaal te laten genieten.

Zilte staat synoniem voor de smaak en de geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van het menu en de kaart. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Prikkelend Zilte

Dagelijks wisselend enkel s’middags, 
bestaande uit vier bereidingen.

Prikkelend Zilte menu – € 165

Puur Zilte

Scheermes

venkel – codium – zeebaars – augurk

Imperial Heritage kaviaar – Private Selection

hazelnoot – toro

Langoustine

ijspegel – salted yuzu – zee-egel – Hinohikari

Kreeft

l’Etivaz AOP – capucijn – zwarte truffel – pompoen

Tarbot

varkenspoot – erwt – pil pil – Vin Jaune

Koningskrab

myoga – koolraap – Sansho peper – dumpling
Racan duif
vlierbeskapper – maftoul – artisjok – guanciale

Appel

Cider – Calvados – crème double – vier specerijen

Homemade dulcey

miso – jasmijn – sake droesem – sudachi

7 – gangenmenu – € 250
9 – gangenmenu – € 310

Puur Vegetarisch

Tomaat
watermeloen – myoga – puntpaprika – koolraap – sesam
Snijboon
avocado – gazpacho – relish – Akita Tonburi
Ijspegel
Hinohikari – lamsoor – Yuzu Kosho – radijs – zeesla

Amandel

l’Etivaz AOP – truffel – prei – bloemkool

Sucrine

champignon – erwt – chawanmushi – hazelnoot

Pompoen

freekeh – Épine-vinette – spitskool – vadouvan

Artisjok

cacha ricotta – olijf – courgette – daslookkapper

Framboos

Pondicherry – witte chocolade – samba – hibiscus
Tarte Russe
yoghurt – black calamansi – baharat – ananas

7 – gangenmenu – € 250
9 – gangenmenu – € 310

À la carte

Vooraf

Langoustine

palmhart – tarama – artisjok

Imperial Heritage kaviaar

tonijn soubise – boekweit – makreel

Noordzeekrab

snijboon – gazpacho – barilotto- jalapeño

Paling

gelakt / gerookt – ganzenlever – spitskool – wasabi

Hoofd

Wagyu

kimchi – X.O. – ganzenlever
– geroosterde jonge prei – ramanas

Racan duif

tartelette champignons – boontjes – algenmosterd

Tarbot

wulken – vin jaune – sla – varkenspoot

Zeebaars

aubergine – tosazu – inktvis – zwarte knoflook

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Menu’s worden enkel per tafel geserveerd.
Vanaf 6 personen vragen wij u te opteren voor een menuformule.
Indien u opteert voor kaas i.p.v. de twee desserts rekenen we een supplement aan van € 20 p.p. Indien u kaas wenst als extra gerecht rekenen we een supplement aan van € 30 p.p. Dit dient doorgegeven te worden bij de bestelling van uw menu.
Vermelde prijzen zijn incl. dienst en btw. Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Aangezien wij werken met dagverse producten kunnen er zich steeds wijzigingen voordoen in het menu.
De vermelde prijzen zijn geldig tot eind december 2021.

Zilte de keuken

Tendensen zijn er om af te tasten.

Het is belangrijk om met het hele team een identiteit te ontwikkelen voor Zilte en deze ook te behouden. Elke keer weer streven wij ernaar om voor onze gasten een uniek moment te creëren dat blijft hangen in hun culinaire herinneringen.

De warme, gastvrije sfeer in restaurant Zilte werkt ontzag en mysterie op. We dompelen u graag onder in onze totaalbeleving en nemen u mee op onze ontdekkingsreis met de skyline van Antwerpen als uniek decor.

Onze sommelier Aaron Moeraert zorgt voor dat perfecte glas als begeleiding bij elk gerecht. Wijnen worden geserveerd per glas* en niet in formulevorm. Aaron’s selectie bestaat uit diverse soorten wijn; zij het in contrast, als ondersteuning of juist in harmonie, maar steeds to the point.

*Wijnen per glas vanaf € 13.

ZLT-oyster-gold

Laat ons uw zintuigen prikkelen