Iodé
Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu en onze à la carte. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.
Dit vertaalt zich enerzijds in Prikkelend & Puur Zilte, anderzijds in onze à la carte. Prikkelend Zilte wordt uitsluitend voor lunch geserveerd als kortere variant op ons Puur Zilte menu met de meest geprefereerde producten van onze Chef.
À la carte serveren wij voor lunch & diner met een starter en hoofdgerecht. Hier staat het hoofdproduct centraal. Op vrijdagavond en feestdagen serveren wij enkel ons Puur Zilte of Puur Vegetarisch menu.
Prikkelend Zilte
Sardine
watermeloen – tomaat – inktvis – witte boon
Scheermes
amandel – perilla – krab – feta – gazpacho
Dorade
truffel – bouchot mossel – girolle – Gruyère
Zomerree
kers – shiso – rode biet – gerookt hooi
Aardbei
platte kaas – dille – tamarillo – komkommer
€ 210
Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.
Prikkelend Vegetarisch
Riso Venere
watermeloen – tomaat – witte boon – laurier
Feta
relish – perilla – amandel – gazpacho
Truffel
knolselder – hazelnoot – prei – girolle
Courgette
koolraap – cavolo nero – maïs – amandel
Aardbei
platte kaas – dille – tamarillo – komkommer
€ 210
Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.
Puur Zilte
Sardine
watermeloen – tomaat – inktvis – witte boon
Scheermes
amandel – perilla – krab – feta – gazpacho
Imperial Heritage Caviar Beluga
bloemkool – lamsoor – langoustine – plankton
Dorade
truffel – bouchot mossel – girolle – Gruyère
Zwezerik
kreeft – ratte aardappel – zwarte curry – bouillabaisse
Zomerree
kers – shiso – rode biet – gerookt hooi
Aardbei
platte kaas – dille – tamarillo – komkommer
Ananas
honing – boekweit – rum – honingklaver
€ 340
Puur Vegetarisch
Riso Venere
watermeloen – tomaat – witte boon – laurier
Feta
relish – perilla – amandel – gazpacho
Pasta
tonburi – wilde kervel – tuinboon – lamsoor
Truffel
knolselder – hazelnoot – prei – girolle
Rode biet
sakura – raap – wilde bes – hijiki
Courgette
koolraap – cavolo nero – maïs – snijbiet
Aardbei
platte kaas – dille – tamarillo – komkommer
Ananas
honing – boekweit – rum – honingklaver
€ 340
À la carte
Voorgerecht
Imperial Heritage Caviar Oscietra
Kreeft
Kingkrab
Langoustine
Hoofdgerecht
Tarbot
Dorade
Duif
Zwezerik
Dessert
Ananas
Bittere chocolade
Peer
Roos
Wij vragen om per tafel te kiezen voor dezelfde formule, zijnde Prikkelend, Puur of à la carte.
Vanaf 6 personen voorzien wij een menuformule.
Op vrijdagavond serveren wij enkel ons Puur Zilte en Puur Vegetarisch menu tijdens het diner.
Vermelde prijzen, geldig tot december 2023, zijn incl. dienst en btw.
Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Wij werken met dagverse producten, hierdoor kan het menu in het restaurant afwijken van bovenstaande.
Zilte experience
Wij verwelkomen u graag in de inkomhal van het MAS waar onze onthaalmedewerkers u begeleiden naar de 9de verdieping van het museum waar het restaurant gelegen is. Daar wordt u ontvangen in onze lounge voor het aperitief met zicht op de kitchenette waar onze keukenbrigade de eerste amuses afwerkt.
Wij begeleiden u nadien aan tafel om te starten met het gekozen menu. Van aperitief tot koffie neemt deze drie tot vier uur in beslag. Zo kunnen wij u de volledige, unieke ervaring meegeven.
Onze sommelier Aaron Moeraert werkt graag volgens uw persoonlijke voorkeur. Zodoende verrast hij u met wijnen per glas in plaats van een vooruit geschreven formule. Aaron stelt graag een gevarieerde selectie per glas voor, dit in verschillende stijlen en prijsklassen, startend vanaf 14 euro per glas.
Wij nodigen u na de maaltijd graag uit in onze lounge om na te genieten van een koffie of digestief. Om u elke dag opnieuw in optima forma te kunnen ontvangen, ronden wij graag respectievelijk af om 17h en 00h30.
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
België
t +32(0)3 283 40 40
e info@zilte.be
Lunch open 12u00 – 13u00
gesloten 17u00
Diner open 19u00 – 20u30
gesloten 00u30
Gesloten zaterdag & zondag