Iodé

Zilte staat synoniem voor de smaak en geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van ons menu en onze à la carte. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Dit vertaalt zich enerzijds in Prikkelend & Puur Zilte, anderzijds in onze à la carte. Prikkelend Zilte wordt uitsluitend voor lunch geserveerd als kortere variant op ons Puur Zilte menu met de meest geprefereerde producten van onze Chef.

À la carte serveren wij voor lunch & diner met een starter en hoofdgerecht. Hier staat het hoofdproduct centraal. Op vrijdagavond en feestdagen serveren wij enkel ons Puur Zilte of Puur Vegetarisch menu.

Prikkelend Zilte

Coquille

aardpeer – kalf – eekhoorntjesbrood – Buddha’s hand

Zeeduivel

inktvis – aubergine – X.O. – kapperblad

Zwezerik

kreeft – ratte aardappel – zwarte curry – bouillabaisse

Racan duif

zonnebloempit – kaki – boerenkoolspruit – pithivier

Fountainebleau

vijg – chartreuse – pistache – kataifi

€ 210

Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.

Prikkelend Vegetarisch

Eekhoorntjesbrood

aardpeer – spitskool – jeneverbes – ponzu

Artisjok

prei – verse geitenkaas – ravioli – pistache

Périgord truffel

zilverui – zwarte knoflook – paprika – verjus

Witloof

knolselder – gort – spruit – zuurbes

Fontainebleau

vijg – chartreuse – pistache – kataifi

€ 210

Deze menu wordt enkel ‘s middags geserveerd.

Puur Zilte

Coquille

aardpeer – kalf – Meyer citroen – jeneverbes

Imperial Heritage Caviar Oscietra

gevogelte – abalone – miso abrikoos – mais

Griet

kreeft – yuzu kosho – broccoletti – gerookt merg

Hopscheut

Gruyère AOP – hazelnoot – morilles – daslook

Wilde tijgergarnaal

varken – Koshihikari – vegetarische bottarga – pandan

Racan duif

Pertuis asperge – artisjok – beluga linzen – pithivier

Rabarber

gerookte amandel – hibiscus – honing – yoghurt

Caramelia

sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel

Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)

          Acht bereidingen – 340 euro

Puur Vegetarisch

Maitake

aardpeer – spitskool – jeneverbes – ponzu

Pompoen
polenta – miso abrikoos – kinome – kombu

Artisjok

prei – verse geitenkaas – ravioli – pastiche

Hopscheut

Gruyère AOP – hazelnoot – morilles – daslook

Koshihikari

mais – vegetarische bottarga – paprika – pandan

Witloof

knolselder – gort – spruit – zuurbes

Rabarber

gerookte amandel – hibiscus – honing – yoghurt

Caramelia

sinaas – sesam – blue vanilla – Steenbrugge Dubbel

Vijf bereidingen – 210 euro
(Dit menu wordt enkel geserveerd tijdens de lunch.)

          Acht bereidingen – 340 euro

À la carte

Voorgerecht

Imperial Heritage Caviar Oscietra

Roscoff ui – inktvis – kombu – toro

Kreeft

duindoornbes – koolraap – paprika – X.O.

Kingkrab

truffel – daslook – varkenspoot – chawanmushi

Langoustine

zee-egel – venkel – mandarijn miso – palmhart

Hoofdgerecht

Tarbot

pil pil – engawa – sucrine – noordzeekrab

Dorade

schelpjes – artisjok – courgette – brandade

Duif

maïs – dadel – zilverui – gerst

Zwezerik

kreeft – prei – pijnboompit – gefermenteerde ananas

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Wij vragen om per tafel te kiezen voor dezelfde formule.
Vanaf 6 personen voorzien wij een menuformule.
Op vrijdagavond serveren wij enkel ons Puur Zilte en Puur Vegetarisch menu.
Vermelde prijzen, geldig tot december 2024, zijn incl. dienst en btw.
Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Wij werken met dagverse producten, hierdoor kan het menu in het restaurant afwijken van bovenstaande.

Zilte experience

Wij verwelkomen u graag in de inkomhal van het MAS waar onze onthaalmedewerkers u begeleiden naar de 9de verdieping van het museum waar het restaurant gelegen is. Daar wordt u ontvangen in onze lounge voor het aperitief met zicht op de kitchenette waar onze keukenbrigade de eerste amuses afwerkt.

Wij begeleiden u nadien aan tafel om te starten met het gekozen menu. Van aperitief tot koffie neemt deze drie tot vier uur in beslag. Zo kunnen wij u de volledige, unieke ervaring meegeven.

Onze sommelier Aaron Moeraert werkt graag volgens uw persoonlijke voorkeur. Zodoende verrast hij u met wijnen per glas in plaats van een vooruit geschreven formule. Aaron stelt graag een gevarieerde selectie per glas voor, dit in verschillende stijlen en prijsklassen, startend vanaf 14 euro per glas.

Wij nodigen u na de maaltijd graag uit in onze lounge om na te genieten van een koffie of digestief. Om u elke dag opnieuw in optima forma te kunnen ontvangen, ronden wij graag respectievelijk af om 17h en 00h30.

ZLT-oyster-gold

Laat ons uw zintuigen prikkelen