Volgens het seizoen
Wij zijn ervan overtuigd dat onze pure, culinaire totaalbeleving best vertaald wordt in een menu met verschillende gangen op het ritme van de seizoenen. Wij streven naar net dat betere om u als gast optimaal te laten genieten.
Zilte staat synoniem voor de smaak en de geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van het menu en de kaart. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.
Prikkelend Zilte
Dagelijks wisselend enkel ‘s middags,
bestaande uit vier bereidingen.
Prikkelend Zilte menu – € 165
Puur Zilte
Langoustine
Imperial Heritage Caviar
inktvis – hazelnoot – Roscoff ui – blini
Oester
gelakte paling – prei – verveine – hijiki
Zeebaars
scheermes – asperge –daslook – tuinboon
Kikkerbil
champignon – truffel – knolselder – beenmerg
Melklam
Venere rijst – paprika – artisjok – zwarte sjalot
7 – gangenmenu – € 270
9 – gangenmenu – € 330
Dit menu is zowel ‘s middag’s als ‘s avonds beschikbaar. Op vrijdagavond serveren wij enkel het menu in 9 gangen.
Na de maaltijd kunt u nog genieten van een drankje in de lounge. ‘s Middags sluit het restaurant om 17h en ‘s avonds om 00u30. Zo kunnen wij u elke dag met de grootste glimlach ontvangen.
Puur Vegetarisch
Broccoli
Koshihikari – zeesla – galanga – ijskegel
Rode biet
red meat – radijs – yoghurt – kombu
Prei
verveine – hijiki – miso – tofu – bosui
Witte asperge
gepekelde eidooier – daslook – tuinboon – augurk
Wortel
duindoornbes – yuzu kosho – paprika – vadouvan
Knolselder
truffel – morilles – zwarte sjalot – roscoff ui
Artisjok
freekeh – Pertuis asperges – paksoi – parmezaan
Gariguette aardbei
tonkaboon – basilicum – witte chocolade – amandel
Maracuja
mango – apurimac chocolade – dukkah – earl grey
7 – gangenmenu – € 270
9 – gangenmenu – € 330
Dit menu is zowel ‘s middag’s als ‘s avonds beschikbaar. Op vrijdagavond serveren wij enkel het menu in 9 gangen.
Na de maaltijd kunt u nog genieten van een drankje in de lounge. ‘s Middags sluit het restaurant om 17h en ‘s avonds om 00u30. Zo kunnen wij u elke dag met de grootste glimlach ontvangen.
Vooraf
Langoustine
Imperial Heritage kaviaar
Noordzeekrab
Paling
Hoofd
Wagyu
Racan duif
Tarbot
Zeebaars
Dessert
Ananas
Bittere chocolade
Peer
Roos
Menu’s worden enkel per tafel geserveerd.
Vanaf 6 personen vragen wij u te opteren voor een menuformule.
Indien u opteert voor kaas i.p.v. de twee desserts rekenen we een supplement aan van € 20 p.p. Indien u kaas wenst als extra gerecht rekenen we een supplement aan van € 30 p.p. Dit dient doorgegeven te worden bij de bestelling van uw menu.
Vermelde prijzen zijn incl. dienst en btw. Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Aangezien wij werken met dagverse producten kunnen er zich steeds wijzigingen voordoen in het menu.
De vermelde prijzen zijn geldig tot eind juli 2022.
Zilte de keuken
Tendensen zijn er om af te tasten.
Het is belangrijk om met het hele team een identiteit te ontwikkelen voor Zilte en deze ook te behouden. Elke keer weer streven wij ernaar om voor onze gasten een uniek moment te creëren dat blijft hangen in hun culinaire herinneringen.
De warme, gastvrije sfeer in restaurant Zilte werkt ontzag en mysterie op. We dompelen u graag onder in onze totaalbeleving en nemen u mee op onze ontdekkingsreis met de skyline van Antwerpen als uniek decor.
Onze sommelier Aaron Moeraert zorgt voor dat perfecte glas als begeleiding bij elk gerecht. Wijnen worden geserveerd per glas* en niet in formulevorm. Aaron’s selectie bestaat uit diverse soorten wijn; zij het in contrast, als ondersteuning of juist in harmonie, maar steeds to the point.
*Wijnen per glas vanaf € 13.