fbpx

Zilte

Volgens het seizoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze pure, culinaire totaalbeleving best vertaald wordt in een menu met verschillende gangen op het ritme van de seizoenen. Wij streven naar net dat betere om u als gast optimaal te laten genieten.

Zilte staat synoniem voor de smaak en de geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van het menu en de kaart. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Puur Lunch

Dagelijks wisselend, 
bestaande uit drie of vier bereidingen.

3 bereidingen € 79
4 bereidingen € 115

Puur Zilte

Langoustine
zeeëgel – leche de tigre – geweckte tomaat – mole
Toro
palmhart – ajowan – scheermes – katsuoboshi
Imperial Heritage kaviaar
bloemkool – bosui – brioche – heilbot
Kabeljauw
bouchot mossel – zwarte knoflook – lardo – koji
Zonnevis
kikkerbil – gruyère – hoorn des overvloeds – prei
Zwezerik
koningskrab – artisjok – sparrenhoning – amba
Burgaud eend
freekeh – pompoen – ganzenlever – beuling
Opgelegde abrikoos
hazelnoot – vermout – huacatay – turron
Wilde bosbes
yoghurt – chai de Rajasthan – Jivara – samba

7 – gangenmenu € 180
9 – gangenmenu € 225

Puur Vegetarisch

Avocado

gazpacho – snijboon – jalapeño – komkommer

Amandel

palmhart – roquette – pompelmoes – tomaat

Boon

barilotto – bosui – tuinkers

Wortel

gerookte paprika – spicy mango – duhka

Koolraap

granenbouillon – girolles – miso

Courgette

eidooier – nori – artisjok – escabeche
Bloemkool
warmoes – sesam – brocoletti – vin jaune

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanilla

7 – gangenmenu € 180
9 – gangenmenu € 225

À la carte

Vooraf

Langoustine

palmhart – tarama – artisjok

Imperial Heritage kaviaar

tonijn soubise – boekweit – makreel

Noordzeekrab

snijboon – gazpacho – barilotto- jalapeño

Paling

gelakt / gerookt – ganzenlever – spitskool – wasabi

Hoofd

Wagyu

kimchi – X.O. – ganzenlever
– geroosterde jonge prei – ramanas

Racan duif

tartelette champignons – boontjes – algenmosterd

Tarbot

wulken – vin jaune – sla – varkenspoot

Zeebaars

aubergine – tosazu – inktvis – zwarte knoflook

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Menu’s worden enkel per tafel geserveerd.
Vanaf 6 personen vragen wij u te opteren voor een menuformule.
Indien u de voorkeur geeft aan kaas in plaats van dessert rekenen we een supplement aan van € 15.
Vermelde prijzen zijn incl. dienst en btw. Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Aangezien wij werken met dagverse producten kunnen er zich steeds wijzigingen voordoen in het menu.

Zilte de keuken

Tendensen zijn er om af te tasten.

Het is belangrijk om met het hele team een identiteit te ontwikkelen voor Zilte en deze ook te behouden. Elke keer weer streven wij ernaar om voor onze gasten een uniek moment te creëren dat blijft hangen in hun culinaire herinneringen.

De warme, gastvrije sfeer in restaurant Zilte werkt ontzag en mysterie op. We dompelen u graag onder in onze totaalbeleving en nemen u mee op onze ontdekkingsreis met de skyline van Antwerpen als uniek decor.

Onze sommelier Aaron Moeraert zorgt voor dat perfecte glas als begeleiding bij elk gerecht. Hij bouwde aan een selectie waarmee hij u voorziet van wijn; zij het in contrast, als ondersteuning of juist in harmonie, maar steeds to the point.

ZLT-oyster-gold

Laat ons uw zintuigen prikkelen

Takeaway

Met Best of Antwerp 2.0 brengen we u thuis opnieuw een culinaire beleving in de vorm van een afhaalmenu in 4 gangen. 

Het menu bestaat uit 2 voor-,
1 hoofd- en 1 nagerecht(en) die door u gekozen worden uit een resem opties.