fbpx

Zilte

Volgens het seizoen

Wij zijn ervan overtuigd dat onze pure, culinaire totaalbeleving best vertaald wordt in een menu met verschillende gangen op het ritme van de seizoenen. Wij streven naar net dat betere om u als gast optimaal te laten genieten.

Zilte staat synoniem voor de smaak en de geur van de zee. Vis, schaal- en schelpdieren vormen dan ook de basis van het menu en de kaart. Dit geheel wordt perfect aangevuld door terroirproducten van onze vertrouwde leveranciers.

Prikkelend Zilte

Dagelijks wisselend enkel ‘s middags, 
bestaande uit vier bereidingen.

Prikkelend Zilte menu – € 165

Puur Zilte

Noordzeekrab
papaja – green mole – koffie – zee-egel

Baeri – Beluga Imperial Heritage Caviar – Private Selection
toro – tomaat – amandel – ajo blanco

Oester

onrijpe aardbei – snijboon – paling – vlierbloesem

Dorade Ikejime

mossel – courgette – summer ponzu – algen

Oosterschelde kreeft

wortel – dadel – yuzu kosho – Thaise basilicum

Langoustine

cantharel – amandel – knolselder – lardo

Melkkalf

broccoli – ansjovis – jonge look – gerookte boter

Perzik
samba – yoghurt – walnoot – Australian Bush

Persimmon
Jivara – pinda – sake droesem – mandarijn

7 – gangenmenu – € 270
9 – gangenmenu – € 330

Dit menu is zowel ‘s middags als ‘s avonds beschikbaar. Op vrijdagavond serveren wij enkel het menu in 9 gangen.

Na de maaltijd kunt u nog genieten van een drankje in de lounge. ‘s Middags sluit het restaurant om 17h en ‘s avonds om 00u30. Zo kunnen wij u elke dag met de grootste glimlach ontvangen.

Puur Vegetarisch

Broccoli
Hinohikari – selder – galanga – ijskegel

Rode biet
red plum – radijs – koolraap – kombu

Prei
verveine – hijiki – miso – tofu – bosui

Courgette
aubergine – summer ponzu – gezouten citroen

Wortel
duindoornbes – yuzu kosho – paprika – vadouvan

Knolselder
amandel – cantharel – zure sjalot – Roscoff ui

Artisjok
freekeh – groene asperges – paksoi – parmezaan

Perzik
samba – yoghurt – walnoot – Australian Bush

Persimmon
Jivara – pinda – sake droesem – mandarijn

7 – gangenmenu – € 270
9 – gangenmenu – € 330

Dit menu is zowel ‘s middags als ‘s avonds beschikbaar. Op vrijdagavond serveren wij enkel het menu in 9 gangen.

Na de maaltijd kunt u nog genieten van een drankje in de lounge. ‘s Middags sluit het restaurant om 17h en ‘s avonds om 00u30. Zo kunnen wij u elke dag met de grootste glimlach ontvangen.

Vooraf

Langoustine

palmhart – tarama – artisjok

Imperial Heritage kaviaar

tonijn soubise – boekweit – makreel

Noordzeekrab

snijboon – gazpacho – barilotto- jalapeño

Paling

gelakt / gerookt – ganzenlever – spitskool – wasabi

Hoofd

Wagyu

kimchi – X.O. – ganzenlever
– geroosterde jonge prei – ramanas

Racan duif

tartelette champignons – boontjes – algenmosterd

Tarbot

wulken – vin jaune – sla – varkenspoot

Zeebaars

aubergine – tosazu – inktvis – zwarte knoflook

Dessert

Ananas

amontillado – macadamia – tarte Russe

Bittere chocolade

kers – samba – vanille

Peer

koffie – hazelnoot – millefeuille – berkensiroop

Roos

framboos – lychee – basilicum – crème nantais

Wij vragen om per tafel te kiezen voor hetzelfde aantal bereidingen, zijnde in het Prikkelend, Puur of Vegetarisch Zilte menu.
Vanaf 6 personen vragen wij u te opteren voor een menuformule.
Indien u opteert voor kaas i.p.v. de twee desserts rekenen we een supplement aan van € 20 p.p. Indien u kaas wenst als extra gerecht rekenen we een supplement aan van € 30 p.p. Dit dient doorgegeven te worden bij de bestelling van uw menu.
Vermelde prijzen zijn incl. dienst en btw. Elke wijziging binnen het gekozen menu kan een prijsstijging met zich meebrengen.
Aangezien wij werken met dagverse producten kunnen er zich steeds wijzigingen voordoen in het menu.
De vermelde prijzen zijn geldig tot eind oktober 2022.

Zilte de keuken

Tendensen zijn er om af te tasten.